Vsetko ohladom uprav ECU

otázky a odpovědi technického rázu
Odpovědět
Uživatelský avatar
kenivruh
user
Příspěvky: 4590
Registrován: 27.10.2005, 15:37
Bydliště: Svidnik tc. Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od kenivruh » 22.09.2008, 12:26

Podla mna je ten priebeh krutaku uplne adakvatny CA s danym turbom. Ak si niekto mysli ze bude max krutak uz pri 3500 tak je podla mna uplne mimo.
kenivruh, 200SX 1990, GT2871R trim 52, Sard 660ccm, AEM, Walbro, avia IC, Griffin chladic, Apexi Power Intake, vyfuk Japspeed a Magnaflow koncak
primca p11 gt zatial stok
1/4 mile 13.336s a 172.89 km/h na 1.2-1.1b
Pozicovna vozika, 2 napravovy, celkova hmotnost do 2.2t, 15 eur/den

Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4711
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od raddy » 22.09.2008, 16:18

pani, nazov temy znie Vsetko ohladom uprav ECU, dovolil som si nesuvisiace komentare vymazat.
Dakujem za pochopenie.

fajfka
user
Příspěvky: 45
Registrován: 20.07.2005, 12:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od fajfka » 22.09.2008, 16:27

raddy píše:pani, nazov temy znie Vsetko ohladom uprav ECU, dovolil som si nesuvisiace komentare vymazat.
Dakujem za pochopenie.
Souhlas omlovám se

Uživatelský avatar
Kentoya
user
Příspěvky: 6607
Registrován: 10.09.2005, 21:12
Bydliště: Olomouc

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Kentoya » 22.09.2008, 20:09

tak co jsem potřeboval jsem se dozvěděl (kromě ceny), a už by mě zajímala jediná věc, za kolik to zrychlí z nuly na sto, aby moje odhady byly adekvátní naměřenému výkonu u sandyho motoru, takže jestli můžu poprosit o změření z nuly na sto

fajfka
user
Příspěvky: 45
Registrován: 20.07.2005, 12:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od fajfka » 22.09.2008, 20:18

Kentoya píše:tak co jsem potřeboval jsem se dozvěděl (kromě ceny), a už by mě zajímala jediná věc, za kolik to zrychlí z nuly na sto, aby moje odhady byly adekvátní naměřenému výkonu u sandyho motoru, takže jestli můžu poprosit o změření z nuly na sto
To nevím ale na 400 metrech to prej melo cca 180 km/h

Uživatelský avatar
Kentoya
user
Příspěvky: 6607
Registrován: 10.09.2005, 21:12
Bydliště: Olomouc

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Kentoya » 22.09.2008, 20:20

fajn, tak až se to podaří změřit, prosím o čas

díky

Uživatelský avatar
Kentoya
user
Příspěvky: 6607
Registrován: 10.09.2005, 21:12
Bydliště: Olomouc

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Kentoya » 22.09.2008, 20:23

a ještě by bylo zajímavé změřit to Gtechem, aby se dal vypočítat přibližný rozdíl v měření

taky dík

Uživatelský avatar
Gerox
user
Příspěvky: 1346
Registrován: 22.04.2005, 13:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Gerox » 22.09.2008, 20:25

a nebylo by jednodussi si to na te same brzde/dynu za litr nechat zmerit? jsou z decina myslim...

fajfka
user
Příspěvky: 45
Registrován: 20.07.2005, 12:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od fajfka » 22.09.2008, 20:32

Jinak celkovy set-up je :

Sada pistu Wosner
Sada ojnic Wosner
Sada těsnění NISSAN
Šroub hlavního uložení NISSAN
Vstupni trubka vody NISSAN
Středící vložka hlavy motor NISSAN
Mrazová zátka NISSAN
Ojniční ložisko NISSAN
Kliková ložiska set. NISSAN
Vodní pumpa NISSAN
Olejová pumpa NISSAN
Rozvodový řemen NISSAN
Rozvodová kladka NISSAN
Napínací kladka NISSAN
ARP Hlavové štefty
Ocelové těsnění pod hlavu TOMEI 1,2 mm
Vačky motoru Tomei
Šroub klikové řemenice NISSAN
Hydroštely NISSAN
Blow-off ventil HKS
Budík tlaku turba GREDDY
Budík teloty EGT GREDDY
Řídící jednotka budíku GREDDY
Hadice mazání turba GOODRIDE
Hadice vody turba
Číslo vodního chladiče
El.sahara vodního chladiče
Silentblok motoru NISMO
Silentblok převodovky NISMO
Haltech plus cidla
Vodní chladič
Olej motorový CASTROL GTX
Olej motorový MOTUL 300 W
Chladící směs
Sání, vedení tlakového vzduchu

Uživatelský avatar
Kentoya
user
Příspěvky: 6607
Registrován: 10.09.2005, 21:12
Bydliště: Olomouc

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Kentoya » 22.09.2008, 21:19

Gerox píše:a nebylo by jednodussi si to na te same brzde/dynu za litr nechat zmerit? jsou z decina myslim...
možná že by to bylo jednodušší, a ty vidíš problém v tom to přeměřit G techem?, já osobně ne, ale jestli je to problém

mě nejde o věrohodnost brzdy v děčíně, jestli máš ten pocit, mě jde o to nechat změřit ten samý výkon G techem, aby když někdo napíše změřeno Gtechem, aby se zase nenašla nějaká hlava, která by tvrdila že Gtech stojí za prd, že těch 700 koní naměřenejch Gtechem není pravda, že jediné kde se má měřit, je motorová brzda v děčíně

a taky mi jde o ztrátový koeficient který by se měl započítat při výpočtech Gtechem
snažím se opět tohle forum posunout dopředu, a ne tahat slováky z košic na brzdu do děčína kde položka za měření je to nejmenší

ad fajfka dík za seznam, a prosím tě až ten motor budeš otvírat na kontrolu jak jsou na tom šály a blok po určitém počtu kilometrů (já to na svém dělám po 20 000) postni v nějakém příspěvku stav, jedná se mi o to, aby se dalo přibližně určit po kolika tisících kilometrech je ideální měnit šály za nové a kolik vydrží blok, podle mých měření na rozebraném motoru, odhaduji že šály na CA motoru při 300hp vydrží okolo 50 000km, a blok začne foukat okolo kroužků díky ovalitě válců okolo 80 000km

ty písty jsou kované nebo klasika pro turbo, pokud by byly kované dá se opět spočítat (přibližně) kdy odejde blok na kovaných pístech

jinak je celkem jasné že sandy bude motor používat převážně na drifty a zátěž bude vysoká, takže ty odhady co mám můžou být u sandyho motoru cca dvoutřetinové

Uživatelský avatar
Gerox
user
Příspěvky: 1346
Registrován: 22.04.2005, 13:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Gerox » 22.09.2008, 21:26

sorry ja to napsal blbe...myslim ze sandymu merili nekde blizko u nej...ten decin mi zustal v hlave z jejich plakatu... :oops:

...ale to je jedno, klidne Gtech ... ale to se spis domluvte mezi sebou vy... :wink:

Uživatelský avatar
Kentoya
user
Příspěvky: 6607
Registrován: 10.09.2005, 21:12
Bydliště: Olomouc

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Kentoya » 22.09.2008, 21:55

jasně, beru to tak že sandy jezdí k fajfkovi a kdyby to šlo změřit, tak je to plus pro ostatní, když se to nezměří, nic se neděje, za zeptání celkem nic nedám

Uživatelský avatar
sandy
Member
Příspěvky: 19
Registrován: 27.06.2005, 00:58
Bydliště: novy bor okr ceska lipa
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od sandy » 22.09.2008, 22:54

Kentoya píše:jasně, beru to tak že sandy jezdí k fajfkovi a kdyby to šlo změřit, tak je to plus pro ostatní, když se to nezměří, nic se neděje, za zeptání celkem nic nedám
kluci ja vam to teda zmerim rad jen nevim kde :bounce:
drifter S (sandy)

Uživatelský avatar
sandy
Member
Příspěvky: 19
Registrován: 27.06.2005, 00:58
Bydliště: novy bor okr ceska lipa
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od sandy » 22.09.2008, 23:01

Gerox píše:sorry ja to napsal blbe...myslim ze sandymu merili nekde blizko u nej...ten decin mi zustal v hlave z jejich plakatu... :oops:

...ale to je jedno, klidne Gtech ... ale to se spis domluvte mezi sebou vy... :wink:
kdo ma gtech a co co toje jsem laik ja mam jen driftbox a jeste snim neumim :cry: jinak dynamometr svanda je opravdu v decine :P
drifter S (sandy)

Uživatelský avatar
evo400
user
Příspěvky: 471
Registrován: 08.05.2007, 20:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od evo400 » 23.09.2008, 07:23

Kentoya píše:
Gerox píše:a nebylo by jednodussi si to na te same brzde/dynu za litr nechat zmerit? jsou z decina myslim...
možná že by to bylo jednodušší, a ty vidíš problém v tom to přeměřit G techem?, já osobně ne, ale jestli je to problém

mě nejde o věrohodnost brzdy v děčíně, jestli máš ten pocit, mě jde o to nechat změřit ten samý výkon G techem, aby když někdo napíše změřeno Gtechem, aby se zase nenašla nějaká hlava, která by tvrdila že Gtech stojí za prd, že těch 700 koní naměřenejch Gtechem není pravda, že jediné kde se má měřit, je motorová brzda v děčíně

a taky mi jde o ztrátový koeficient který by se měl započítat při výpočtech Gtechem
snažím se opět tohle forum posunout dopředu, a ne tahat slováky z košic na brzdu do děčína kde položka za měření je to nejmenší

ad fajfka dík za seznam, a prosím tě až ten motor budeš otvírat na kontrolu jak jsou na tom šály a blok po určitém počtu kilometrů (já to na svém dělám po 20 000) postni v nějakém příspěvku stav, jedná se mi o to, aby se dalo přibližně určit po kolika tisících kilometrech je ideální měnit šály za nové a kolik vydrží blok, podle mých měření na rozebraném motoru, odhaduji že šály na CA motoru při 300hp vydrží okolo 50 000km, a blok začne foukat okolo kroužků díky ovalitě válců okolo 80 000km

ty písty jsou kované nebo klasika pro turbo, pokud by byly kované dá se opět spočítat (přibližně) kdy odejde blok na kovaných pístech

jinak je celkem jasné že sandy bude motor používat převážně na drifty a zátěž bude vysoká, takže ty odhady co mám můžou být u sandyho motoru cca dvoutřetinové

Prosím tě měl bych pár takových dotazů. Jsem přeci jen lajk co tomu moc nerozumí, mám jenom 107přízpěvků na foru a ty už 4232, tak to už budeš skušený dost aby jsi mi poradil. Jak se prosímtě zadává do "G-techu" rozměr gum, jejich tvrdost, směs, zahřátí, rozměr ráfků a hodnota jejich rotační setrvačnosti, povrch toho po čem jedeš, sklon toho po čem jedeš, nadmořská výška, hustota, tlak, relativní vlhkost a jak si ten G-tech zjistí momentální váhu auta a řidiče? Musí to být vážně strašně namakaná krabička když to všechno dokáže zohlednit.

Ještě takový dotaz. Kdo ti říkal, že se s kovaným motorem jezdí vytrvalostí závody na několik desítek tisíc kilometrů ? Můj mechanik mi doporučil měnit ložiska mezi ojnicemi a klikou (jak tomu odborně říkáš šály) alespoň každých 10-15tis km. Najíždět 80tis km na kovaném motoru není reálné a také proto jsem na mém motoru použil kované jen ojnice a písty sériové. Jen tak pro zajímavost, jakých výsledků jsi dosáhl ty ? Byl jsi někde na měření výkonu, zajel jsi 1/4míle pod 13s nebo nějaký jiný sportovní výkon, třeba Mostecký okruh za 1:50 nebo tak něco. Podle tvých "měření" a "výpočtů" musíš stavět tak deset motorů každý měsíc, tak přeci musí být někde vidět reálné výsledky nebo ne ?
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi
http://www.advracing.cz
http://shop.ecumaster.cz

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host