Vsetko ohladom uprav ECU

otázky a odpovědi technického rázu
Odpovědět
Uživatelský avatar
blázen
user
Příspěvky: 12190
Registrován: 19.03.2005, 17:57
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od blázen » 23.09.2008, 12:39

Kentoya píše:
evo400 píše:
blázen píše:ad2 nejlepší ano..ale nejrychlejší a nejlevnější je pořát HD chip.. který nebude vůbec špatný.. použitelnost přes 300hp..jak udává prodejce.. a dokládá grafem z brzdy :roll:
No tak to je přesně ten omyl, čip end dejl není to co by upravený motor potřeboval. Stávají se občas takové náhody, že se povede najít jinou váhu vzduchu a vstřiky v takovém poměru že to zrovna sériové ecu zachutná, ale to je opravdu jen náhoda. Každé auto se chová jinak a to již v sériovém stavu a nemá smysl myslet si, že ti někdo upraví ECU bez toho aniž by to auto viděl. Například sériové EVO9 se sériovou mapou dává na jednom autě poměr 10,9:1 a na druhém 12:1 a samozřejmně ve stejném režimu. Proto je ta sériová jednotka tak "špatně" naladěná, to aby pobrala všechny tyto výrobní nepřesnosti a všechna auta na stejné jednotce fungovala. A právě optimalizací jednotky pro přesně to dané auto se teprve dosáhne optimálního naladění kdy se auto začně chovat o řád lépe. Až tohle pochopíš, bude ti mnohem lépe.
a s tímhle taky souhlasím, a můžu to potvrdit asi tímto, se stage 2 jsem zajel oněch 4,8, nyní mám stage 3, (čekám až mi zaplatí dlužníci za lešení a jdu do jednotky a naladění) a dvoukilo prostě nejede, je to o trochu lepší seriovka řekněme 200až220 kobyl - prostě žádnej zázrak na to co by to mělo zvládnout
ty máš stage3 od HD pro GT28 nebo od raddyho..to je totiž pro T3
superb 2004 1,9tdi chiped.. brzy k prodeji..

na dvoukilo seženu vše,vlastně skoro vše :-k
prodej ND nissan sunny 1,8gti B12
GO motorů CA18DET etc..
kontaktovat:736460675 0-24hod

Uživatelský avatar
Kentoya
user
Příspěvky: 6607
Registrován: 10.09.2005, 21:12
Bydliště: Olomouc

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Kentoya » 23.09.2008, 12:45

vím že je pro T3, které má podobné parametry jako 2871, ale protože vím že tudy cesta nevede, nechce se mi investovat do chipu a modlit se nad očekáváním, ten chip používám abych vůbec jezdil, když naše zákony jsou vytvořeny pro dlužníky

vím že se dá i chip S3 odladit či doladit na dané turbo, je to ale cesta trnitá a zdlouhavá a můj čas je poměrně drahý, vím že kdybych tam narval čidla a s radym by jsme to doladovali, že by jsme se k nějakému slušnému výsledku dostali,

ale chci víc, tot vše

Uživatelský avatar
Peca
user
Příspěvky: 3486
Registrován: 15.02.2006, 22:58
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Peca » 23.09.2008, 13:12

Cenu za ten Haltech a naladění se tu asi nedozvíme co?
Zelené peklo - všichni tam jednou musíme...
Anybody who says they enjoy the Nürburgring is either lying or isn't driving fast enough - J. Stewart

Uživatelský avatar
Kentoya
user
Příspěvky: 6607
Registrován: 10.09.2005, 21:12
Bydliště: Olomouc

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Kentoya » 23.09.2008, 13:16

Peca píše:Cenu za ten Haltech a naladění se tu asi nedozvíme co?
mám podobný pocity, že ty ceny jsou tajné i pro NASA

Uživatelský avatar
evo400
user
Příspěvky: 471
Registrován: 08.05.2007, 20:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od evo400 » 23.09.2008, 13:25

Kentoya píše:
Peca píše:Cenu za ten Haltech a naladění se tu asi nedozvíme co?
mám podobný pocity, že ty ceny jsou tajné i pro NASA
Tak se zeptej Fajfky nebo Geroxe.
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi
http://www.advracing.cz
http://shop.ecumaster.cz

Uživatelský avatar
Peca
user
Příspěvky: 3486
Registrován: 15.02.2006, 22:58
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Peca » 23.09.2008, 13:35

evo400 píše:
Kentoya píše:
Peca píše:Cenu za ten Haltech a naladění se tu asi nedozvíme co?
mám podobný pocity, že ty ceny jsou tajné i pro NASA
Tak se zeptej Fajfky nebo Geroxe.
Myslel jsem že naladění děláš ty, to neznáš vlastní cenu? Klidně do SZ, pokud to nechceš z nějakého důvodu zveřejňovat.
Zelené peklo - všichni tam jednou musíme...
Anybody who says they enjoy the Nürburgring is either lying or isn't driving fast enough - J. Stewart

Uživatelský avatar
evo400
user
Příspěvky: 471
Registrován: 08.05.2007, 20:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od evo400 » 23.09.2008, 13:36

blázen píše:pro sr20det

Obrázek
Tak přesně takový průběh se mi nikdy nelíbil. V podpstatě to pak funguje tak, že tě to kopne do zad jako kráva a pak to jakoby začne umírat. Mám raději plošší křivku krouťáku a člověku to pak neláme vaz a auto se jaky snadno vytáčí a jde do otáček. To je vše v nastavení průběhu tlaku a předstihu. To co ukazuje ten tvůj graf, bych viděl na masivní overboost a malej předstih nahoře.
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi
http://www.advracing.cz
http://shop.ecumaster.cz

Uživatelský avatar
evo400
user
Příspěvky: 471
Registrován: 08.05.2007, 20:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od evo400 » 23.09.2008, 13:46

Peca píše:Myslel jsem že naladění děláš ty, to neznáš vlastní cenu? Klidně do SZ, pokud to nechceš z nějakého důvodu zveřejňovat.
Dělal jsem to pro Kageki.
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi
http://www.advracing.cz
http://shop.ecumaster.cz

Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4720
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od raddy » 23.09.2008, 14:21

Kentoya píše:vím že je pro T3, které má podobné parametry jako 2871, ale protože vím že tudy cesta nevede, nechce se mi investovat do chipu a modlit se nad očekáváním, ten chip používám abych vůbec jezdil,
ved preto som ti ho upravil a dal, 2871 turbo alebo cela tvoja konfiguracia ocividne funguje dost inak ako ta, pre ktoru je cip robeny. s T3 je to nadhera :D

Uživatelský avatar
kenivruh
user
Příspěvky: 4597
Registrován: 27.10.2005, 15:37
Bydliště: Svidnik tc. Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od kenivruh » 23.09.2008, 14:30

evo400 píše:
blázen píše:ad2 nejlepší ano..ale nejrychlejší a nejlevnější je pořát HD chip.. který nebude vůbec špatný.. použitelnost přes 300hp..jak udává prodejce.. a dokládá grafem z brzdy :roll:
No tak to je přesně ten omyl, čip end dejl není to co by upravený motor potřeboval. Stávají se občas takové náhody, že se povede najít jinou váhu vzduchu a vstřiky v takovém poměru že to zrovna sériové ecu zachutná, ale to je opravdu jen náhoda. Každé auto se chová jinak a to již v sériovém stavu a nemá smysl myslet si, že ti někdo upraví ECU bez toho aniž by to auto viděl. Například sériové EVO9 se sériovou mapou dává na jednom autě poměr 10,9:1 a na druhém 12:1 a samozřejmně ve stejném režimu. Proto je ta sériová jednotka tak "špatně" naladěná, to aby pobrala všechny tyto výrobní nepřesnosti a všechna auta na stejné jednotce fungovala. A právě optimalizací jednotky pro přesně to dané auto se teprve dosáhne optimálního naladění kdy se auto začně chovat o řád lépe. Až tohle pochopíš, bude ti mnohem lépe.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Nic nieje lepsie ako kupit standalone a naladit hoc aj seriovy motor. Len keby to nestalo tolko penazi. Ale ten kto vie ze bude motor postupne upgradovat by o tom aj tam mal porozmyslat ako o prvej veci.
kenivruh, 200SX 1990, GT2871R trim 52, Sard 660ccm, AEM, Walbro, avia IC, Griffin chladic, Apexi Power Intake, vyfuk Japspeed a Magnaflow koncak
primca p11 gt zatial stok
1/4 mile 13.336s a 172.89 km/h na 1.2-1.1b
Pozicovna vozika, 2 napravovy, celkova hmotnost do 2.2t, 15 eur/den

Uživatelský avatar
Gerox
user
Příspěvky: 1346
Registrován: 22.04.2005, 13:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Gerox » 23.09.2008, 15:09

cena haltecha neni tajna...

www.haltech.com.au

akurat divny ze ji neznate kdyz to tady dokaze dotahnout minimalne 20 lidi... :wink: ono tech minimalne 20 lidi umi max jen nahodit dalsi link, kde to je levnejsi, ale kdyz dojde na lamani chleba tak najednou je ticho po pesine...

...cena za upravu taky neni tajna...nicmene je to dotaz na sandyho...nebudeme zverejnovat takove udaje bez jeho svoleni...sorry...

...na druhou stranu at si myslite co chcete...nemyslim si, ze by nase prace byla v roce 2008 draha...kdo uz s nama delal pochopil ze to neni drahy...jen v endefektu to hazi velkou castku pac se samozrejeme stavi kompletne novej motor, pricemz "nejhorsi" pouzitej material je origo...tyto veci maji svou cenu, a to clovek, ktery to chce si uvedomuje...

...tvrdite ze nemate love...ok...to asi nikdo...ale proc pak kupujete indicke kopie cinskych kopii na ebay? byl tady clen ktery si turbo z ebaye koupil TRIKRAT a pokazde odeslo...secteno podtrzeno byl na 1,5 nasobku ceny poradneho turba... :roll:

Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4720
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od raddy » 23.09.2008, 16:19

pane advokate a aj ostatni 8) , na debatu o cenach a vyhodnosti roznych zdrojov sa urcite najde teple miestecko v pokeci, toto je tema o ECU. dakujem

Uživatelský avatar
Gerox
user
Příspěvky: 1346
Registrován: 22.04.2005, 13:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Gerox » 23.09.2008, 16:53

vim o tom...ja jen reagoval na dotazy ostatnich...tak je prosim take upozorni ... dik.

Uživatelský avatar
Kentoya
user
Příspěvky: 6607
Registrován: 10.09.2005, 21:12
Bydliště: Olomouc

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Kentoya » 23.09.2008, 22:50

já osobně netvrdím, že práce v kageki je drahá, zase špatné pochopení, jen jsem tvrdil, že to člověka vyjde i třikrát dráž, než by si to dělal doma

když postavím lešení a někdo se mě zeptá na co to přišlo, tak to klidně řeknu bez svolení majitele, je to přece jen reklama, když udělám motor nebo cokoliv jiného, taky se nebojím říct cenu, stále je to reklama, promin, ale mám pocit, že se to bojíte zveřejnit jen proto, aby ta cena tady na foru nebyla braná jako antireklama a nejjednodušší způsob jak to neříct je to svézt na sandyho

tak se zeptám jinak, aby to nezáleželo na sandym, kdybych si chtěl u vás nechat udělat motor v úplně stejné konfiguraci, s jednotkou haltech, odbrzdit evem a změřit na brzdě v děčíně, na kolikpak by to vyšlo i se zárukou na 10 000km, jenom nepiš že je to tajné (jako v případě sandyho), já ti dávám svolení jako případný zájemce, že tu cenu můžeš uveřejnit

Uživatelský avatar
Kentoya
user
Příspěvky: 6607
Registrován: 10.09.2005, 21:12
Bydliště: Olomouc

Re: Vsetko ohladom uprav ECU

Příspěvek od Kentoya » 23.09.2008, 22:53

raddy píše:
Kentoya píše:vím že je pro T3, které má podobné parametry jako 2871, ale protože vím že tudy cesta nevede, nechce se mi investovat do chipu a modlit se nad očekáváním, ten chip používám abych vůbec jezdil,
ved preto som ti ho upravil a dal, 2871 turbo alebo cela tvoja konfiguracia ocividne funguje dost inak ako ta, pre ktoru je cip robeny. s T3 je to nadhera :D
však já to vím raddy, taky vím že jsi mi nabízel doladění, že to zvládnem, děkuji ti za to, ale stejně chci jednotku s kontrolou trakce a naladit, a jestli budu letos jezdit pomalu nebo rychle je mi momentálně jedno, ted utrácím za důležitější věci

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti