Vsetko ohladom uprav ECU

otázky a odpovědi technického rázu
Odpovědět
Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4740
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Příspěvek od raddy » 11.07.2007, 14:12

Elviiis píše:
raddy píše:
Elviiis píše:Průšvih je v tom že nevím vůbec o nikom kdo by do jednotky rejpal. Ani na netu jsem nikde nic nenašel seznam dat ani nic podobného. BOREc z mitsu clubu když se rejpal v EVU 8 prostě stáhl přes OBD II data z jednotky. Ale měl i nějakej převodník a ten to vypsal. Mohl si krásně upravovat volnoběh , omezovač , ostřik IC který je řízeny ECU pad. Prostě si to jen stáhl origo zálohoval a upravenej nahrál a kdykoliv mohl vrátit origo.
to iste mozes urobit aj ty pokial by si mal spomenute adresy. tvoj kamos s evom urobil to iste, akurat mal k dispozicii zoznam adries v softvery, ktory pouziva na vizualizaciu dat z ECU. Je jedno ci data stiahnes cez obd, consult alebo manualne stiahnes z eprom, pokial nemas zoznam adries, softver nevie kde hladat data z ktorych ti potom nakresli pekne tabulky.


Takže nejlepší by bylo např koupit OBD abych mohl stáhnou data s EPROM a sehnat softvare který zná mojí jednotku a mám vyhráno :)

trosku si ma nepochopil. OBD nekupis, je to zbernica ktora musi byt zabudovana v ECU a hlavne podporovana jej procesorom. Data z eprom stiahnes pomocou programatora eprom. zvysok je tak ako si napisal :wink:

Uživatelský avatar
Gerox
user
Příspěvky: 1346
Registrován: 22.04.2005, 13:22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerox » 11.07.2007, 14:15

Elviiis píše:
raddy píše:
Elviiis píše:Průšvih je v tom že nevím vůbec o nikom kdo by do jednotky rejpal. Ani na netu jsem nikde nic nenašel seznam dat ani nic podobného. BOREc z mitsu clubu když se rejpal v EVU 8 prostě stáhl přes OBD II data z jednotky. Ale měl i nějakej převodník a ten to vypsal. Mohl si krásně upravovat volnoběh , omezovač , ostřik IC který je řízeny ECU pad. Prostě si to jen stáhl origo zálohoval a upravenej nahrál a kdykoliv mohl vrátit origo.
to iste mozes urobit aj ty pokial by si mal spomenute adresy. tvoj kamos s evom urobil to iste, akurat mal k dispozicii zoznam adries v softvery, ktory pouziva na vizualizaciu dat z ECU. Je jedno ci data stiahnes cez obd, consult alebo manualne stiahnes z eprom, pokial nemas zoznam adries, softver nevie kde hladat data z ktorych ti potom nakresli pekne tabulky.
Takže nejlepší by bylo např koupit OBD abych mohl stáhnou data s EPROM a sehnat softvare který zná mojí jednotku a mám vyhráno :)
a nejlepsi by nahodou nebylo si koupit samostatnou stavitelnou jednotku nez laborovat s vysavanim dat z 20 let staryho ECU?

Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4740
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Příspěvek od raddy » 11.07.2007, 14:28

najlepsie by sa bolo rano zobudit a vsetko vediet. samostatna jednotka ti je docela nanic ked nechapes ako funguje. vysavanie dat zo starych ecu je vynikajuci sposob ako pochopit akym sposobom ecu vlastne funguje a pouzit to napr. pri nastaveni samostatnej jednotky.
Uplne najlepsie je to dat niekomu namontovat, namapovat a len si prist preto hotove.
Alebo mozno lepsie je zadarmo sa naucit ako tie udaje z jednotky dostat, zmenit a dat spat, hlavne ak to ide a nic to nestoji. Kvoli tomu co elvis potrebuje je asi trosku zbytocne kupovat rj za 50-60tis a potom laborovat s nou, nemyslis?

Tato tema je o tom, ako ecu funguje a nie o tom, ako sa da nahradit samostatnou rj.

Uživatelský avatar
berco
user
Příspěvky: 133
Registrován: 29.04.2007, 12:16

Příspěvek od berco » 11.07.2007, 14:33

raddy píše:najlepsie by sa bolo rano zobudit a vsetko vediet. samostatna jednotka ti je docela nanic ked nechapes ako funguje. vysavanie dat zo starych ecu je vynikajuci sposob ako pochopit akym sposobom ecu vlastne funguje a pouzit to napr. pri nastaveni samostatnej jednotky.
Uplne najlepsie je to dat niekomu namontovat, namapovat a len si prist preto hotove.
Alebo mozno lepsie je zadarmo sa naucit ako tie udaje z jednotky dostat, zmenit a dat spat, hlavne ak to ide a nic to nestoji. Kvoli tomu co elvis potrebuje je asi trosku zbytocne kupovat rj za 50-60tis a potom laborovat s nou, nemyslis?

Tato tema je o tom, ako ecu funguje a nie o tom, ako sa da nahradit samostatnou rj.
pekne povedane :) kupis novu RJ a co kto ju nakabluje a to si este nezacal kto ti skalibruje snimace kde zozenies tabulky podla coho to nastavis je to vacsia veda ako skumat staru

Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4740
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Příspěvek od raddy » 11.07.2007, 14:36

berco píše:
raddy píše:najlepsie by sa bolo rano zobudit a vsetko vediet. samostatna jednotka ti je docela nanic ked nechapes ako funguje. vysavanie dat zo starych ecu je vynikajuci sposob ako pochopit akym sposobom ecu vlastne funguje a pouzit to napr. pri nastaveni samostatnej jednotky.
Uplne najlepsie je to dat niekomu namontovat, namapovat a len si prist preto hotove.
Alebo mozno lepsie je zadarmo sa naucit ako tie udaje z jednotky dostat, zmenit a dat spat, hlavne ak to ide a nic to nestoji. Kvoli tomu co elvis potrebuje je asi trosku zbytocne kupovat rj za 50-60tis a potom laborovat s nou, nemyslis?

Tato tema je o tom, ako ecu funguje a nie o tom, ako sa da nahradit samostatnou rj.
pekne povedane :) kupis novu RJ a co kto ju nakabluje a to si este nezacal kto ti skalibruje snimace kde zozenies tabulky podla coho to nastavis je to vacsia veda ako skumat staru
pekne povedane, pekne napisane 8)

Uživatelský avatar
Gerox
user
Příspěvky: 1346
Registrován: 22.04.2005, 13:22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerox » 11.07.2007, 14:41

suhlasim...ale dobry a jednoduchy standalone nestoji ani omylom 50-60...zatial som nepocul o kalibracii snimacov...ale samozrejem to nemozem vylucit...na to poznam malo ludi co si namontovali samy standalone a tiez ho aj nastavili... :wink:

Uživatelský avatar
berco
user
Příspěvky: 133
Registrován: 29.04.2007, 12:16

Příspěvek od berco » 11.07.2007, 14:50

Gerox píše:suhlasim...ale dobry a jednoduchy standalone nestoji ani omylom 50-60...zatial som nepocul o kalibracii snimacov...ale samozrejem to nemozem vylucit...na to poznam malo ludi co si namontovali samy standalone a tiez ho aj nastavili... :wink:
je uplne jedno co stoji ta riadiacka ale tej roboty okolo toho je viac ako pri starej hlavne ked nemenis vela veci

Uživatelský avatar
berco
user
Příspěvky: 133
Registrován: 29.04.2007, 12:16

Příspěvek od berco » 11.07.2007, 15:00

pocuj raddy ty mas tu dosku ??

Uživatelský avatar
NISMOO7
user
Příspěvky: 1025
Registrován: 04.03.2007, 19:16

Příspěvek od NISMOO7 » 11.07.2007, 17:01

berco píše:pocuj raddy ty mas tu dosku ??
tú má tuším aj pišta :-)
Z-Club Bratislava

Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4740
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Příspěvek od raddy » 11.07.2007, 17:37

tuto dosku zatial nemam ani neviem o tom, zeby ju tu kdosi mal. inak je to hodne novy produkt, co viem tak 2-3 mesiace.

Uživatelský avatar
berco
user
Příspěvky: 133
Registrován: 29.04.2007, 12:16

Příspěvek od berco » 11.07.2007, 23:24

raddy píše:tuto dosku zatial nemam ani neviem o tom, zeby ju tu kdosi mal. inak je to hodne novy produkt, co viem tak 2-3 mesiace.
ja som rozmyslal ze by som sa do niecoho podobneho pustil aj ked nie v tak roaziahlej miere aspom nie na zaciatok .. zatial som chcel len map tracing pre lepsie pochopenie funkcie ECU resp kedy hlada aky parameter .. vlastne preto ma zaujmalo info okolo tej dosky v dalsom kole by som chcel poriesit aj simulaciu epromy online ... suciastkovo to nieje az tak narocne ale trocha sa toho aj bojim aby som nieco nepojekazil ...

Uživatelský avatar
adner
user
Příspěvky: 2439
Registrován: 10.03.2006, 03:15
Bydliště: pilsen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adner » 12.07.2007, 00:09

kašli na to.za ty peníze,co to prodávají se nad tím nevyplatí ani přemýšlet.součástky sice stojí nula,ale ten čas strávený u vývoje a hlavně u odlaďování na motoru.fakt to nemá cenu.

Uživatelský avatar
Elviiis
user
Příspěvky: 1092
Registrován: 02.04.2006, 10:45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elviiis » 12.07.2007, 06:22

Plně programovatelná jednotka na daihatsu stojí 37tis K4. To je pro mně lepší dát nějaký keše někomu kdo má potřebné vybavení aby stáhl ůdaje s ECU pak seženu softvare pár tejdnů se v tom porejpu abych zjistil kde co je poladím (samozřejmně zálohuju) a zase nahraju do auta. Vyjde mně to na zlomek ceny ECU.
All-Track Carlos Sainz limited
http://www.pulstar.cz = nejlepesi zapalovaci svicky
Obrázek
http://www.girlfashion.cz = neco pro pritule , sestry a manzelky

Uživatelský avatar
Elviiis
user
Příspěvky: 1092
Registrován: 02.04.2006, 10:45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elviiis » 12.07.2007, 06:23

Ještě otýzečka netušíte někdo kde sehnat nějakej prográmek?
All-Track Carlos Sainz limited
http://www.pulstar.cz = nejlepesi zapalovaci svicky
Obrázek
http://www.girlfashion.cz = neco pro pritule , sestry a manzelky

Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4740
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Příspěvek od raddy » 12.07.2007, 07:56

Elviiis píše:Ještě otýzečka netušíte někdo kde sehnat nějakej prográmek?
konkretne toto ta zatial vobec trapit nemusi. programov je ako maku, avsak opakujem, potrebujes zoznam adries. ked budes mat zoznam adries, vies to otvorit v lubovolnom volne dostupnom programe. nehovoriac o tom, ze na veci co potrebujes urobit najsurnejsie nepotrebujes ziadny program, za 5 min. pochopis ako eprom editovat priamo v hexadecimalnom textovom editore.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti