Strata vykonu 3000rpm

Uživatelský avatar
Gelo
user
Příspěvky: 950
Registrován: 03.08.2008, 22:43
Bydliště: Banská Bystrica SR

Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Gelo » 11.04.2017, 16:53

Ahoj mam problem so stratou vykonu pri 3000rpm cca po 4500rpm potom mi auto ide normalne. Tlak turba staly neupadne. skuskal som to aj s plnym plinom aj polovicnym robi to rovnako. po 3000 to ide normlane potom to akoby straitlo polovicu vykonu a ked to prekroci 4000-4500 ide to znovu normalne.
Ford Scorpio 93:SALLE
Audi A6 2,8 V6 quatro SALLE
Daily car: Nissan S14a
Daily car: Mazda 323
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mebx2 ... o1_400.gif

Krutonek
user
Příspěvky: 389
Registrován: 23.11.2014, 22:24
Bydliště: Jinočany
Kontaktovat uživatele:

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Krutonek » 08.06.2017, 00:06

jak jsi to vyresil ?

Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4708
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od raddy » 08.06.2017, 12:06

moze to robit knock senzor,ak chyta realne alebo falosne detonacie,obdobne ak nie je vobec pripojeny

Krutonek
user
Příspěvky: 389
Registrován: 23.11.2014, 22:24
Bydliště: Jinočany
Kontaktovat uživatele:

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Krutonek » 08.06.2017, 12:49

me ten vykon jakoby houpe, ale je to od doby co jsem tam dal nejaky NGK svicky co mi bylo porazeno, ale tak nejak asi budou spatny dam tam zase original PFR6B, a asi se i vzdam toho krasnyho stekajiciho zvuku diky odpojenymu podtlaku z BOVu...

Krutonek
user
Příspěvky: 389
Registrován: 23.11.2014, 22:24
Bydliště: Jinočany
Kontaktovat uživatele:

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Krutonek » 08.06.2017, 12:50

mimochodem kdyz mi pri startovani zachrasti ten "casovac" na saci vacce, ten jak chrasti snad kazdymu, muze to mit taky nejak velky vliv na projev vykonu ? popripadne jsem se docetl, ze ho ovlada nejaky tlakovy spinac, a kdyz se do nej pusti natvrdo 12v ze to nijak necasuje a mel by udajne byt klid

Uživatelský avatar
Gelo
user
Příspěvky: 950
Registrován: 03.08.2008, 22:43
Bydliště: Banská Bystrica SR

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Gelo » 09.06.2017, 20:23

Zatial som to neviriesil sviecky som daval nove ngkcka iridia tak oste ako boli v motore predtym a so starymi to nerobilo zajtra ich skontrolujem. S knock senzorom som mal problem v minulosti ale vymenil sa s ineho SRka a bol klud od vtedy som to na diagnostike nemal skusim to znovu precitat ci sa zase neobjavy chyba knock senzoru len momentalne som bez diagnostiky.
Ford Scorpio 93:SALLE
Audi A6 2,8 V6 quatro SALLE
Daily car: Nissan S14a
Daily car: Mazda 323
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mebx2 ... o1_400.gif

Krutonek
user
Příspěvky: 389
Registrován: 23.11.2014, 22:24
Bydliště: Jinočany
Kontaktovat uživatele:

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Krutonek » 11.06.2017, 23:17

tak u me houpani vykonu vyreseno... te serii se nelibil otevreny filtr, dal jsem zpet origo airbox a je klid, nebo spis boure ? :-D v kazdym pripade lepsi tah od spoda a zadny houpani vykonu :-)

Uživatelský avatar
Gelo
user
Příspěvky: 950
Registrován: 03.08.2008, 22:43
Bydliště: Banská Bystrica SR

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Gelo » 13.06.2017, 20:11

u mna zistenie pri strate vykonu mi lambda vyhodi divne hodnoty a v tedy mi stiahne vstreky na polovicne davkovanie. Lambda je nova ale moze to byt aj tym ze mi motor zerie olej a lambdda je uz zanesena a dava blbe hodnoty druha moznost co ma napada moze to byt aj vstrek alebo zla palivova pumpa tlak paliva nema zmerany a posledna, ci to nemoze robit upchaty kat.
Ford Scorpio 93:SALLE
Audi A6 2,8 V6 quatro SALLE
Daily car: Nissan S14a
Daily car: Mazda 323
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mebx2 ... o1_400.gif

Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4708
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od raddy » 13.06.2017, 20:50

seriovu lambdu kludne odpoj a vyskusaj bez nej. ty tam mas seriovy katalyzator?

Peťouch
user
Příspěvky: 355
Registrován: 29.04.2014, 09:28

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Peťouch » 16.06.2017, 07:39

Pokud nemáš, alespoň Walbro, začal bych čerpadlem a taky zkoukni netěsnosti na vedení vzduchu :wink:

Uživatelský avatar
Gelo
user
Příspěvky: 950
Registrován: 03.08.2008, 22:43
Bydliště: Banská Bystrica SR

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Gelo » 17.06.2017, 06:10

To iste napadlo aj mna odpojit lamdu a sksit to bez nej akurat to bude mat bohatu zmes? Jo cat je tam original. Uz som ho mal aj prec ale kedze je motor pred smrtou priserne to bez neho dymelo tak som ho tam vratil. Vcera som si pozical walbro zlepsit sa to zlepsilo ale stale tam citit stratu vykonu.
Ford Scorpio 93:SALLE
Audi A6 2,8 V6 quatro SALLE
Daily car: Nissan S14a
Daily car: Mazda 323
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mebx2 ... o1_400.gif

Peťouch
user
Příspěvky: 355
Registrován: 29.04.2014, 09:28

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Peťouch » 17.06.2017, 06:56

Takže stejně jako u mně. Po výměně čerpadla zlepšení, ale pořád to nebylo ono. Pak zkouška netěsnosti na vedeni vzduchu a zjištění, ze to uniká asi na 5ti místech hlavně na sání motoru, ne na vedeni mezi turbem a kapkou. Pak jsem koupil sadu těsnění na hlavu a komplet vše přetěsnil. Od te doby vše ok.
Natlakuj to kompresorem a pak jarovou vodou v rozprašovači stříkej na všechny spoje a uvidis, kde to uniká.

Krutonek
user
Příspěvky: 389
Registrován: 23.11.2014, 22:24
Bydliště: Jinočany
Kontaktovat uživatele:

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Krutonek » 17.06.2017, 07:30

a mate oba jinak seriovky ?

Gelo ohledne toho dymeni, taky jsem dal komplet holorouru a na konec original tlumic, a taky jednou za dlouhou dobu bile zakouri, ale to bude turbo si myslim, precejen ma 180tis km za sebou, mimochodem tlaci mi to v serii 0,6bar a jak uz jsem psal zacalo mi to haprovat az s tim otevrenym filtrem

Peťouch
user
Příspěvky: 355
Registrován: 29.04.2014, 09:28

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Peťouch » 18.06.2017, 16:04

Já mám stage1 a vše co k tomu náleží, ale řešil jsem to v době, kdy to byla ještě serie.

Uživatelský avatar
Gelo
user
Příspěvky: 950
Registrován: 03.08.2008, 22:43
Bydliště: Banská Bystrica SR

Re: Strata vykonu 3000rpm

Příspěvek od Gelo » 19.06.2017, 13:56

No ja mam riadiacku seriu akurat mam catback otvorene sanie a velke FMIC a aktualne uz aj walbro. Skusal som to s odpojenou lambdou je to to iste bez zmeny. Nemyslim si ze by bol unik vzduchu ked na diagnostike a grafe je vidiet ako upadne davkovanie paliva vo vstrekovacoch.
Ford Scorpio 93:SALLE
Audi A6 2,8 V6 quatro SALLE
Daily car: Nissan S14a
Daily car: Mazda 323
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mebx2 ... o1_400.gif

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host