eletromagneticky ventil

Všechny dotazy ohledně aut Nissan 200sx S13 S14, 300zx, tuning, vychytávky atd..
Zamčeno
Uživatelský avatar
doublejay
user
Příspěvky: 1642
Registrován: 27.09.2004, 16:23
Bydliště: Jihlava, CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doublejay » 12.07.2004, 10:54

Shanim 12V ventil na rizeni prepousteciho ventilu u turba - poradte, pomozte (hlavne Raddy - co tam mas, z ceho to je, kde se to da sehnat???). Princip - nastavim si pozadovany tlak a po jeho dosazeni ventil sepne a pusti ridici tlak naraz, ne postupne, jak je pri standardnim zpusobu rizeni.
Když se může něco pokazit, pokazí se to mně. To, co se pokazit nemůže, se mně určitě pokazí taky. Život je děvka...

Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4711
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Příspěvek od raddy » 12.07.2004, 11:33

<!--QuoteBegin-doublejay+Jul 12 2004, 09:54 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (doublejay @ Jul 12 2004, 09:54 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Shanim 12V ventil na rizeni prepousteciho ventilu u turba - poradte, pomozte (hlavne Raddy - co tam mas, z ceho to je, kde se to da sehnat???). Princip - nastavim si pozadovany tlak a po jeho dosazeni ventil sepne a pusti ridici tlak naraz, ne postupne, jak je pri standardnim zpusobu rizeni. [/quote]
Obehni autoservisy, urcite najdes niekde zahodeny vzduchovy solenoid. Ja som ho tiez tak zohnal. Nefunguje to tak jednoducho ako som si myslel, nemozes nastavit max. tlak cez tlakovy spinac (aspon ten co mam ja), pretoze dochadza k oscilaciam tlaku a auto sa pohybuje priskokmi. Ale inak to funguje, len musim nastavit zopnutie kusok pred max. tlakom ventilu wastegate.

Uživatelský avatar
doublejay
user
Příspěvky: 1642
Registrován: 27.09.2004, 16:23
Bydliště: Jihlava, CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doublejay » 12.07.2004, 11:44

K tomu solenoidu by mela byt nejaka elektronika, minimalne Schmittuv klopny obvod, prave aby nedochazelo k tem oscilacim. Pro neelektrikare - tento k.o. ma jinde dolni a jinde horni mez, tj. pri urcite vstupni hodnote sepne a az po poklesu vstupni urovne pod urcitou (jinou) mez rozepne/preklopi zpet. Lze sestavit obvod tak, ze obe meze jsou nastavitelne.
Když se může něco pokazit, pokazí se to mně. To, co se pokazit nemůže, se mně určitě pokazí taky. Život je děvka...

PetrS
Member
Příspěvky: 13
Registrován: 01.11.2006, 12:25
Bydliště: Prague

Příspěvek od PetrS » 12.07.2004, 11:51

Postaci k tomu jedna 555 + par kondiku a odporu a hystereze je na svete :)
No a nebo se to da udelat s procesorem a s moznosti prepinat libovolne prednastavene hodnoty, podle toho, jak moc tomu chcete davat :)

Uživatelský avatar
doublejay
user
Příspěvky: 1642
Registrován: 27.09.2004, 16:23
Bydliště: Jihlava, CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doublejay » 12.07.2004, 11:59

<!--QuoteBegin-Petrking+Jul 12 2004, 10:51 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Petrking @ Jul 12 2004, 10:51 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Postaci k tomu jedna 555... [/quote]
Jasneze postaci... Ono by taky asi stacil dvoupolohovy prepinac a prepinat jen dve nastaveni, v mem pripade treba nizsi tlak s N95/vyssi tlak s 99-100, aby se pak misto jezdeni jen necim nekroutilo a nenastavovalo :blink:
Když se může něco pokazit, pokazí se to mně. To, co se pokazit nemůže, se mně určitě pokazí taky. Život je děvka...

Uživatelský avatar
raddy
user
Příspěvky: 4711
Registrován: 05.10.2004, 11:19
Bydliště: Piešťany, Slovensko

Příspěvek od raddy » 12.07.2004, 12:09

<!--QuoteBegin-doublejay+Jul 12 2004, 10:44 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (doublejay @ Jul 12 2004, 10:44 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> K tomu solenoidu by mela byt nejaka elektronika, minimalne Schmittuv klopny obvod, prave aby nedochazelo k tem oscilacim. Pro neelektrikare - tento k.o. ma jinde dolni a jinde horni mez, tj. pri urcite vstupni hodnote sepne a az po poklesu vstupni urovne pod urcitou (jinou) mez rozepne/preklopi zpet. Lze sestavit obvod tak, ze obe meze jsou nastavitelne. [/quote]
Pri vstupnej hodnote coho? Samotny tlakovy spinac je riadeny tlakom a oscilacie vznikaju vo wastegate a tym padom aj v tlaku co ide to snimaca. Co chces spinat tym klopnym obvodom? Vystup s tlak. spinaca je vzdy rovnaky...

Uživatelský avatar
doublejay
user
Příspěvky: 1642
Registrován: 27.09.2004, 16:23
Bydliště: Jihlava, CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doublejay » 12.07.2004, 13:23

Ja mel na mysli trochu jine ovladani - tlakove cidlo/snimac s napetovym vystupem a tento vystup vyhodnocovat v elektronice, ktera bude spinat solenoid ventilu. Ten teprve pusti dal. Nemyslel jsem neco jako je pojistny nebo regulacni ventil, ktery jako jeden prvek zarazeny do tlakove cesty pusti az pri urcitem tlaku nebo drzi konstantni vystup, ale vylozene jako sestavu snimac-nastaveni-ventil. Snimac, ktery prevede tlak na nejaky elektricky vystup, pak ten nastavitelny klopak, aby pri otevreni ventilu a poklesu tlaku nedochazelo k rozkmitani cele soustavy a vlastni elektromagnetem hradlovany ventil coby tupy vykonavac signalu on/off z toho klopaku.
Když se může něco pokazit, pokazí se to mně. To, co se pokazit nemůže, se mně určitě pokazí taky. Život je děvka...

Zamčeno

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host